رئیس دیوان محاسبات: کارآمدی بودجه عمرانی در سال 94 در حدود 57 درصد بوده است
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا به نقل از خانه ملت، عادل آذر امروز -دوشنبه 4 مرداد ماه- در مراسم تکریم و معارفه رئیس و دادستان دیوان محاسبات کشور با تاکید بر اینکه قطعاً نظارت دیوان محاسبات باید ناظر بر هزینه کرد و خرج اعتبارات دستگاههای اجرایی باشد، اظهار کرد: در شرایط کنونی دیوان محاسبات تنها اقدام به بررسی هزینه کرد اعتبارات در سال گذشته میکند و گزارش تفریغ بودجه به معنای بعد از فراغت از بودجه است. از این رو در شرایط کنونی مجلس شورای اسلامی میتواند این روند و رویکرد را اصلاح کند تا در حین هزینه کرد اعتبارات و بودجه، نظارت پیشگیران و هدایت گرانه صورت گیرد تا اگر جایی تخلفی صورت گرفت و محرز شد، برخورد قاطعانه و شجاعانه با متخلفان انجام شود.
رئیس جدید دیوان محاسبات مجلس با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب درباره نقش نظارتی دیوان محاسبات افزود: ایشان همواره در دیدار با نمایندگان مجلس بر نقش دیوان محاسبات تاکید کرده و میفرمایند که این دیوان را جدی بگیرید، زیرا این نهاد از بازوهای نظارتی است که کار مجلس را راحتتر میکند، از این رو قطعاً دیوان محاسبات بدون هراس و با شجاعت و مراقبت در کار، امور را موشکافانه بررسی میکند.
وی با اشاره به ضرورت اهمیت اصلاح قوانین و وجود نیروهای کارآمد و متخصص برای نظارت بر کشور تصریح کرد: دیوان یک دستگاه نظارتی حرفهای است و قطعاً راهنمای اول ما قانون بوده و امروز نیز این دیوان از افراد متخصص، کارآمد و کارشناس تشکیل شده است.
آذر اظهار کرد: یکی از مشکلات کنونی کشور این است که استمرار بودجهریزی بر مبنای عملیاتی نیست، از این رو دیوان باید در آینده کار حسابرسی عملیاتی کند زیرا این امور موجب بهره وری میشود.
وی با اشاره به تحقیقات صورت گرفته درباره میزان کارآمدی بودجههای عمرانی در کشور گفت: این موضوع از سال 85 مورد بررسی قرار گرفته و براساس آن، در همان سال میزان کارآمدی بودجه عمرانی تنها 42 درصد بوده است که این آمار بدان معناست که از یکصد هزار تومان پرداختی به مدیران اجرایی، 52 هزار تومان آن حیف شده و خروجی نداشته است. همچنین کارآمدی بودجه عمرانی در سال 90 در حدود 52 درصد و در سال 94 در حدود 57 درصد بوده است که این آمار بدان معناست که به صورت میانگین 43 درصد از واحد پولی و منابع اعتباری کشور در حوزه عمرانی خروجی نداشته، این در حالی است که در دنیا میزان ایده آل کارآمدی بودجه زیر 90 درصد است.
رئیس جدید دیوان محاسبات مجلس با اشاره به فرمان 8 مادهای رهبر معظم انقلاب برای مبارزه با فساد گفت: براساس فرمایشات رهبری ضربه عدالت باید قاطع، دقیق و ظریف باشد. همچنین مدیران درستکار و خدمتگزار که بی گمان اکثریت را تشکیل میدهند، نباید مورد سوءظن قرار گیرند. از طرف دیگر تشویق صالحان و خدمتگزاران در مقابل مبارزه با فساد باید وظیفه مهمی تلقی شود. همچنین دستگاههای نظارتی که از بیتالمال استفاده میکنند، باید با یکدیگر هماهنگ بوده و از موازی کاری اجتناب کنند، از این رو دیوان محاسبات تمام این منویات را در دستور کار خود قرار میدهد و امیدوارم با سازمان مختلف و نهادهای نظارتی از جمله سازمان بازرسی تعامل خوبی داشته باشیم.
انتهای پیام/